четвъртък, 28 април 2011 г.

Ситуация по безопасност на движението по пътищата






























Ситуация по БДП „ Нашата улица” се проведе в I група с учител г-жа Мария Велева. На гости при децата дойде раненият Зайко, който не знае как да се предпазва от автомобилите на уличното платно. Беседата с децата бе с помощта на мултимедийна презентация изготвена от учителката и съобразена с възрастта на децата. След беседата децата приложиха наученото на макет изобразяващ улично платно.

Ситуация по безопасност на движението по пътищата






























Голям интерес и оживление сред малките настана при подвижната игра „Светофар” при която всяко дете бяга свободно с лента с един от цветовете на светофара и при сигнал от учителката всяка лента трябва да бъде поставена на съответното място на светлината на светофара. Децата научиха за уличното платно, за тротоара и за това , че винаги трябва да се държат за ръката на мама и татко когато пресичат уличното платно, за да не пострадат като Зайко.

четвъртък, 21 април 2011 г.

Благотворителна изложба - базар















Чук, чук яйчице ,



имаш ли си сърчице…



С тази песничка децата от III гр. откриха Благотворителната изложба - базар с цел подпомагане на деца със специални образователни потребности и деца от социално слаби семейства, посещаващи детската градина. В експозицията освен рисунките на децата, са изложени и други продукти на детското творчество, свързани с предстоящите Великденски празници: сувенири, картички и други. Представяме моменти от изложбата-базар на децата от ЦДГ „Вержин и Хаик Папазян”





























































Конкурс за детска рисунка "Протегната ръка - милион чудеса"




































Децата от ЦДГ „Папазян” активно се включиха в обявения от Регионален инспекторат по образованието – Сливен , Община Сливен и Регионален комитет за предучилищно образование ОМЕП – Сливен , Конкурс за детска рисунка на тема „Протегната ръка – милион чудеса” по случай Европейската година на доброволчеството.





В конкурса участваха деца от централната градина и от подготвителната за учлище група в Х СОУ към детската градина. Целта на инициативата бе да провокира детската вяра, че малко е нужно, за да се случат милион чудеса, да няма болни, изоставени и бедни деца.
Рисунките бяха представени до 15 април пред художествен съвет, избран в детската градина, който след вътрешен конкурс оцени творбите и излъчи 3 рисунки за виртуалната изложба в Интернет на адрес detskigradinisliven.blogspot.com.





Това са наградените рисунки.












вторник, 19 април 2011 г.

Хайгашод Агасян отново е с нас




















За наше най-голямо удоволствие композиторът и изпълнител Хайгашод Агасян отново беше на гости на децата и екипа на ЦДГ "Папазян". Много усмивки и радостни емоции изживяха деца и учители с чаровния и талантлив Хайго. Накрая - цветя и овации от нас , а от Хайгашод Агасян получихме нов диск за обогатяване на музикалния репертоар на децата . И всички в един глас – заповядай отново!!!

Хайгашод Агасян отново е с нас





















понеделник, 4 април 2011 г.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ








Сега е ваканция , но веселото детско настроение никога на стихва в ЦДГ „Папазян” и как ли да стихне , когато празнуваме рожден ден… и то какъв. Рожден ден с весело детско парти, с много забавни игри, торта и детско шампанско. Честит рожден ден и весела ваканция!!!

петък, 1 април 2011 г.

ПРОЛЕТНА СЕДЯНКА






Пролетна седянка организираха учителките на III гр. г-жа Господинова и г-жа Илиева за радост на децата и техните родители. С много настроение и любов към нашето национално богатство - българския фолклор бяха представени песните Мари Доне, Седенчица, Момиче, момиче, Весело овчарче, Рума мома, Бяло Кине, Прела баба, Дена и надпяване - на песента Хей момиче белолико.

ПРОЛЕТНА СЕДЯНКА




Момчетата се изявиха с Каменополско хоро, момичетата играха Ръченица, а всички заедно изиграха танца Три тъпана бият. Вижте колко красота има в българските пролетни празници и в усмивките на нашите деца.