понеделник, 19 октомври 2015 г.

Ремонтирания кухненския блок на ЦДГ "Вержин и Хаик Папазян" гр. Сливен.

         На 14. Април 2014 година, кметът на Сливен Кольо Милев  се запозна  на място с ремонтирания с общински средства кухненски блок в ЦДГ„Вержин и Хаик Папазян” в квартал „Българка”.
Стойността на ремонта е 70 838 лева и включва нова топлоизолация и хидроизолация от PVC мембрана на покрив на кухненския блок, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, както и поставянето на нова аспирационна система. В кухненския блок е монтирано ново оборудване, облицовка и са сменени вратите и прозорците. Ремонтът е извършен за два месеца от фирма „Ружа”.
    В кухнята се приготвя храна за децата в градината и за новосформираната яслена група, както и за двете полудневни подготвителни групи, които се обучават в близките до градината VII-мо ОУ и X-то СОУ.
      ЦДГ „Вержин и Хаик Папазян” е основана през 1977 г. с дарени средства от Гарбис Папазян. Заведението посещават 264 деца от 3 до 7-годишна възраст в 9 групи. За тях се грижат 34 души – екип от педагози и възпитатели, съобщи директорката Галина Николова. Тя благодари на кмета и посочи, че градината има нужда и от цялостен ремонт.
    Кметът Милев и гостите от общинския отдел за образование разгледаха и специално подредената стая – кът на дарителя на градината Гарбис Папазян, в която са експонирани документи и снимки от личния му архив, сред които снимки на неговите родители Вержин и Хаик Папазян. Гарбис Папазян живее във Виена. Той е достигнал достолепната 90-годишна възраст, но не пропуска празник и възможност да зарадва с подаръци децата от градината.









Няма коментари:

Публикуване на коментар