сряда, 26 март 2014 г.

Акция " Да посадим дърво".


 "Човек е живял напразно, ако не е засадил поне едно дърво през живота си", гласи познатата на всички ни древна източна мъдрост.

 

Дървото е символ на живот. Когато човек посади дърво, той не само помага на хората  и на природата, но и оставя трайна следа след себе си. 

 

Днес в ЦДГ „Папазян” се проведе акция " Да посадим дърво".


 




 В нея  участваха  децата от всичките 6 групи в Целодневната детска градина. Дръвчетата бяха дарени от „Държавно горско стопанство” гр. Сливен. Служители на стопанството изкопаха дупките и заедно с децата засадиха дръвчетата. Заедно със своите служители на акцията присъстваха и директорът на „Държавно горско стопанство”  Сливен,  г-ин  Мирослав Маринов, зам. директорът г-жа Виолета Тенева,  г-жа Красимира Стойчева, г-жа Диана Михалкова и др.


 







   Освен, че засадиха дървета децата от ЦДГ „Папазян” пяха песни, рецетираха стихчета, споделиха своя опит  за това как трябва да опазваме Природата. Гостите подариха на всяка група чудесни луксозни енциклопедии свързани с екологичното възпитание на децата. Малките природолюбители от своя страна изработиха сами и подариха на гостите картички с мотото на днешната акция „ Да посадим дърво”.






.










 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар