понеделник, 26 март 2018 г.

ПО СТЪПКИТЕ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ



Винаги, когато обърнем поглед към нашето славно минало, възкресяваме в паметта си образи, които дори неумолимият ход на времето не може да заличи, защото те са свързани с раждането на една нова България, свободна и щастлива, изпълнена с вяра и надежда. Една България, някога потапяна в кръв и огън, днес горда и изпълнена с благодарност към тези, които без колебание отддадоха  всички свои сили за нейното освобождаване. Сред имената, които пазим като светиня в сърцата си са двама велики българи - Васил Левски и Христо Ботев. Достойни българи с чиста душа, отдадени на идеята за свободата на Отечеството ни. На тях децата от клубовете „Млади възрожденци” при ДГ „Вержин и Хаик Папазян” и ДГ ”Елица”  посветиха викторина на тема „По стъпките на Левски и Ботев”, която се проведе в ДГ „Елица”. В атмосфера на приятелска надпревара и любими родолюбиви песни, младите възрожденци демонстрираха знания за живота и святото дело на Левски и Ботев. С истински плам и въодушевление  рецитираха стихове, разказваха интересни факти.
Гости на съвместната инициатива бяха П.Чиликова - зам.кмет в Община Сливен, Дина Димитрова - старши експерт по предучилищно възпитание в РУО, Кристиана Станкова – старши експерт  по обществени науки и гражданско образование в РУО, Й.Кондева – гл.експерт в Дирекция ОКВО в Община Сливен. Компетентно жури в състав -Д.Димитрова, Кр.Станкова и Й.Кондева оценяваше отговорите на децата. За отличното си представяне двата отбора получиха грамоти и подаръци. Подаръци децата получиха и от Община Сливен и РУО.
Децата от публиката от подготвителните групи в двете детски градини също получиха аплодисменти  и награди за верните отговори, които даваха.
Знанията на децата от клубовете „Млади възрожденци” при ДГ „Вержин и Хаик Папазян” и ДГ ”Елица” показаха, че саможертвата на великите българи, пословичната честност, храброст, смелост, непресъхваща жажда за свобода са светъл пример за нас и ни карат да се чувстваме горди потомци на Левски и Ботев!
















Няма коментари:

Публикуване на коментар